Hatay Baro Başkanı Av.Ekrem Dönmez,  eşi ve çocuklarıyla yemek yediği lokantada kimliğini almak isteyen polislerden dayanak istemesi sonucu polisin “dayanak yok biz devletiz istediğimizi yaparız” düşüncesiyle zorla gözaltına alınmıştır. Yapılan bu gözaltı uygulaması PVSK 4/A maddesine açıkça aykırıdır. Hatay Baro Başkanı konumu nedeniyle tanınmış kişidir. Gözaltı yapan polislerin Baro Başkanı’nı tanımaması mümkün değildir. Bir vatandaşa dahi yapılmaması gereken bu uygulamayı polisin protokolde yeri bulunan, sürekli kamuoyunda ve basında yer alan Baro Başkanı’na yapması kasıtlıdır. Maalesef Ankara’da Baro Başkanlarına yapılan yapılan kötü muamele ve fiili gözaltı uygulamasından Polis kendine vazife çıkartarak bu sefer zorla gözaltı yapmıştır. Hatay Baro Başkanı’na yapılan uygulamayı kabul etmediğimizi, zorla gözaltı yapan polislerin derhal açığa alınmalarını, haklarında Adli ve İdari soruşturma yapılmasını talep etmekteyiz. Hatay Baro Başkanı’na geçmiş olsun dileklerimizi iletir, ülkemizin neresinde olursa olsun ve kimden gelirse gelsin Avukatlara ve halkımıza yapılan tüm haksız ve hukuksuz müdahalelere karşı meslektaşlarımızın ve halkımızın yanında olduğumuzu saygılarımızla bildiririz.