İcra Takiplerinde Noterlerin Yetkilendirilmesi Hakkında

Noterler Birliği Başkanının, noterlere gönderdiği yazı üzerine Noterlerin icra takiplerini başlatması ve tahsili işlemlerini yapmasının mümkün hale getirileceği bir çalışmanın Adalet Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğü öğrenilmiştir.

Bu durum, sayısı gün geçtikçe artan avukatların Pandemi nedeniyle de giderek daralan iş alanlarından yenilerinin koparılması halini alacaktır.

Baroların, avukatlık mevzuatından kaynaklanan bilgi verme yükümlülükleri kapsamında birbirlerine ve vekalet ilişkisi içerisinde bulunduğu müvekkillerine yapacakları bildirimlerin  gönderilmesi işlemlerine engel olmak isteyen ve davalar açan Noterler Birliği’nin meslektaşlarımızın iş alanlarına müdahale etme isteğini kabul etmemiz mümkün değildir.

Tekirdağ Barosu olarak mesleğimize yönelik sayısız sorun yanında yaklaşmakta olan bu yeni tehlike karşısında TBB ile tüm Baroların bir arada hareket ederek söz konusu çalışmalara yönelik gerekli ortak girişimlerde bulunması çağrısı yapıyoruz.

Tekirdağ Barosu Başkanlığı