Emine Bulut Cinayeti

Kırıkkale’de vahşi bir şekilde eski eşi FEDAİ BARAN tarafından katledilen Emine BULUT’un “ÖLMEK İSTEMİYORUM” çığlıkları vicdanımızda derin yaralar açtı. Bu vahşi saldırıyı lanetliyor, katilin en ağır ceza ile cezalandırması,  kadın cinayetlerini besleyen ceza indirimlerini almaması için davanın takipçisi olacağımızı bildiriyor, Emine BULUT’un ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Fedai BARAN’ın ortaya koyduğu vahşet, kadın cinayetlerinin sonlandırılması için bir an önce somut adımların atılması gerektiğini gözler önüne sermiştir.  “Yuva yıkan yasa” ve “mağdur baba” söylemleri ile cinayeti masumlaştıran ve destekleyen söylemlere şiddetle karşı çıkıyor ve KINIYORUZ! Bir kadının daha cinayete kurban gitmemesi için 6284 sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi’nin etkin ve doğru bir şekilde uygulanması, koruma ve engelleme politikalarının geliştirilmesi için somut adımların hızlı bir şekilde atılması gerektiğini savunuyoruz. Yetkililerden kadınların yaşaması, katillerin cezalandırılması için politikalar geliştirilmesini talep ediyor, kadın hakları bakımından edinilen kazanımların, yapılması planlanan yargı reformunda daha da güçlendirilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce gerçekleştirilmesini bekliyoruz.

Kadın cinayetleri masum gösterilemez, meşrulaştırılamaz. Emine BULUT’un çığlığı vicdanımızda yankılanıyor; ÖLMEK İSTEMİYORUZ.

TEKİRDAĞ BAROSU BAŞKANLIĞI