Trakya Platformu Tekirdağ Bileşenleri Toplantısı

Trakya Platformu Tekirdağ Bileşenleri 30.01.2018 tarihinde Tekirdağ Barosu Başkanlığının ev sahipliğinde akademisyen, sağlık ve çevre örgütleri temsilcileri ile bir araya gelerek olağan toplantısını gerçekleştirmiştir.

Toplantıda önemli konu başlıklarından bazıları , Çerkezköy´de yapılması planlanan kömürlü termik santral süreci ve Türk Akımı Projesinin Trakya´nın yaşamsal kaynaklarını geri dönüşü olmayan bir hata olacağı, Trakya verimli topraklarının tarımsal sit alanı ilan edilmesi için mücadelenin genişletilmesi , önceki yıllarda 25 ve 100. Binlik planlar ile yapılması kararlaştırılan enerji üretim ve depolama alanları ile Termik Santral yapılmasına dair devam eden idari davalar ile gelişmeler değerlendirilmiş, kömürlü termik santrallerin çevre kirliği ve sağlık üzerindeki olumsuz etkilerinin aktarılacağı yerel etkinliklerin düzenlenmesi ve diğer etkinliklere katılım sağlanması kararlaştırılmıştır.

01 Şubat 2018 tarihinde Çerkezköy de yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral ÇED toplantısına geniş katılım sağlanmasına karar verilmiştir. Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Erhan Sezer , Trakya´da çevre mücadelesinde Tekirdağ Barosunun bundan sonra da her türlü desteğe hazır olduğunu dile getirmiştir.

Trakyada çevre mücadelesinin çevre ve insan ve tüm canlı türlüleri açısından geç kalınmadan toplumsal duyarlılık yaratarak , hukuksal mücadeleyi genişleterek , doğayı ve insanı korumanın daha değerli olduğunun termik santrallerin ölümcül sonuçlarının tüm kamuoyu ile etkili paylaşılması için 2018 yılı etkinlik takvimi çalışmaları yapılmıştır.