Mustafa Kemal Atatürk

AVUKATLAR İÇİN ÇOCUK DOSTU ADALET EĞİTİMİ TEKİRDAĞ'DA YAPILDI

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, UNICEF ve Türkiye Barolar Birliği iş birliğiyle yürütülen “Çocuk Haklarının Geliştirilmesi, Korunması ve İzlenmesi Konusunda Avukatların ve Baroların Kapasitelerinin Güçlendirilmesi (ÇABA) Projesi” kapsamında Trakya Bölgesinde düzenlenen “Avukatlar İçin Çocuk Dostu Adalet” eğitimi düzenlendi. 

9-10-11 Mart 2026 tarihlerinde Tekirdağ’da gerçekleşen bu yoğun eğitim programında Baromuzu; pek çok meslektaşımız temsil ederek eğitime katılım sağladı. Ayrıca proje kapsamında eğitici olan Av. Mert Elekçi açılış konuşmasında bulundu.

​Üç gün süren eğitim boyunca; Çocuk Dostu Adalet, Çocuk Hukukunun Temel İlkeleri, Aile Hukuku, Koruma Tedbirleri ve Çocuklara Yönelik Ceza Yargılaması gibi kritik konularda derinlemesine incelemelerde bulunuldu.

Tekirdağ Barosu olarak, çocuk haklarının korunması ve savunulması için kararlılıkla çalışmaya, öğrendiklerimizi sahada uygulamaya devam edeceğiz.