Mustafa Kemal Atatürk

Türkiye Barolar Birliği 13. Olağanüstü Genel Kurulu Tamamlandı

Türkiye Barolar Birliği 13. Olağanüstü Genel Kurulu 2- 3 Aralık 2023 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşti. 
 
Genel Kurula, Tekirdağ Barosunu temsilen Baro Başkanımız Av. Egemen Gürcün, TBB Delegelerimiz Av. Sedat Tekneci,  Av.Ertürk Karakaş ve Av.  Hülya Yüce katılım gösterdi.
 
Genel Kurulun devamında delegeler gündemin ana konuları olan; “Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", “TBB Reklam Yasağı Yönetmeliği ile bağlantılı TBB Meslek Kurallarının bazı maddelerine ilişkin değişiklikler”, “hukukun, yargının ve mesleğin gelişimi ve sorunları” ile “avukatlık mesleğinin geleceğinin planlanması bakımından kota uygulaması” başlıklarında görüş ve önerilerini dile getirdiler. 
 
Baro Başkanımız yaptığı konuşmalarda, TBB Reklam Yasağı Yönetmeliğinde ve TBB Meslek Kuralları hakkında yönetim kurulunun ve delegasyonun düşüncelerini paylaşarak, Tekirdağ Barosu'nun 2004 yılında gerçekleşen Genel Kurulunda alınan “stajyer sayısının 20 olarak sınırlandırılmasına” ilişkin kararı ve devamındaki süreç hakkında TBB delegelerini bilgilendirip değerlendirmelerde bulundu.
 
Genel Kurulun ikinci gününde; TBB Yönetim Kurulu tarafından yapılacak olan Reklam Yasağı Yönetmeliği değişikliği ile bağlantılı TBB Meslek Kurallarının 7. 8 ve 12. maddelerinde değişikliğe gidildi.