54. Baro Başkanları Toplantısı

Baro Başkanımız Av. Egemen Gürcün 17 Ocak 2024 tarihinde TBB Özdemir Özok Kongre Merkezinde düzenlenen Türkiye Barolar Birliği 54. Baro Başkanları toplantısına katıldı.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Toplantı gündeminde 2024 Yılı CMK Ücret Tarifesi, birikmiş ve ödenmeyen Adli Yardım ücretleri, avukatların genel ve sosyoekonomik sorunları yer almaktadır.

Toplantıda söz alan Baro Başkanımız, Baroların sorunlara karşı ortak tutum almasının önemini ve meslektaşların CMK ücretleri ile ilgili düzenlenen anketin sonuçları aktararak, üyelerimizin fikirlerini paylaşmış, belirlenecek ortak tavıra Tekirdağ Barosu olarak destek verileceğini ifade etti.

Öte yandan, Başkanımız, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasının hukuk sistemimiz açısından ağır neticelerinin olacağını, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı hususlarında da Baroların birlikte hareket etmesi gerekliliğini belirtmiştir.